Facebook

OM OS

Interessen for vin startede i min gymnasietid, hvor jeg havde et eftermiddagsjob i den lokale brugsforening, og hvor jeg senere fik ansvaret for vinafdelingen..!

Herefter gik de første rejser sydpå til Sydtyskland; især Phalz-området blev besøgt flere gange, og faktisk mener jeg fortsat, at det er dét område, hvor verdens bedste Riesling kommer fra.!

Bilen var altid fyldt til bristepunktet på hjemturen, og man kan vel sige, at det var her min første "garage- import" startede. I takt med at jeg fik bygget mine kontakter, fik jeg vin hjem til venner og familie. Jeg havde i mange år den idé, at jeg ville importere tyske hvidvine i større stil. Her var en niche, men jeg måtte senere erfare, at selvom vi taler meget om tyske kvalitetsvine, er det utroligt svært at sælge, især når prisen ryger over 100 kr., så den niche er taget af hylden igen!


Senere blev Italien min store interesse; mente i mange år ikke, at der fandtes andre steder i verden med så gode vine og spændende kultur. Jeg har altid været fascineret af små producenter, som kan deres håndværk; senere har jeg dog også fundet denne kunst i andre lande. Australien, hvorfra jeg importerer meget af min vin, har gennemgået en kæmpe udvikling, således at vi i dag ser producenter fremstille kvantumsmæssigt mindre vin, men fremstiller nogle fantastiske vine. Faktisk kommer nogle af verdens bedste økologer fra Australien, og er efterspurgt i mange lande.

 

Idéen med at åbne en vinbutik har altid ligget i baghovedet, men det næste skridt kom faktisk lidt tilfældigt. Vi bor på en ældre gård, og i forbindelse med renovering af en bygning (læs total nedrivning) havde jeg bestilt udgravning af bare en lille kælder, hvor der kunne være 200-300 flasker til eget forbrug. Men firmaet, jeg havde entreret til udgravningen, kom med en kæmpe gravemaskine, og det endte med, at der blev gravet en 120m² kælder – og herefter var fundamentet til Højelse Vinkælder lagt! Hurtigt fulgte indretning af butik, hvor vi holder åbent lørdag mellem kl. 10 og 14 samt "vinsmagningsrum" til vores løbende smagninger.


Når vi holder vinsmagning i Højelse Vinkælder, serverer vi altid lidt godt til ganen samtidig, fordi vi mener at samspillet mellem vin og mad er utrolig vigtig. Og 80% af al vin bliver jo i sidste ende altid nydt i forbindelse med mad. Mange kunder kommer også til os med en festmenu i hånden, og vil gerne have råd og vejledning til hvilke vine, der passer sig bedst til, hvilket vi naturligvis meget gerne hjælper med.


Jeg driver et landbrug på 35ha planteavl og 15 Highlandskvæg. Vinforretningen er min store passion, hvor jeg kommer i kontakt med en masse dejlige mennesker. Fritiden deles helst med min kone Lena og børnene Pernille, Marcus og Lasse.

Mit koncept med Højelse Vinkælder er: kun at hjemtage vine vi selv kan lide, dvs. fortsætte garageprincippet - hvis de ikke kan sælges, drikker vi dem selv!

Motto: "Livet er for kort til dårlig vin".

 

Vi har samlet lidt historie om os på dette link.

Kontakt information

Højelsevej 23
4623 Lille Skensved

CVR: 32997171 

Telefon: 56 16 99 97
Mobil: 25 40 22 12

 

Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


 

Højelse Vinkælder & Selskabslokale
Højelse Vinkælder & Selskabslokale

 

Højelse Vinkælder
Højelse Vinkælder